Info

Het traditionele jazz-orkest “Sin City Seven“ ontleent haar naam aan de “zondige” stad New-Orleans en in het bijzonder aan de beruchte wijk Storyville alwaar het dagelijks leven werd gekenmerkt door een losbandige levensstijl: prostitutie, drugs, drank en gewelddadigheden (1897-1917).
Mede door dit soort ongeremde vrijheden kon zich in New-Orleans een experimentele muziekstijl ontwikkelen welke (pas later!) ”Jazz“ werd genoemd. De traditionele (N.O.) jazz is een muziekstijl welke zich kenmerkt door vrije (collectieve) improvisatie en West-Afrikaanse ritme-invloeden op basis van o.a. bestaande volksliedjes, worksongs, spirtuals, ragtime, marches, quadrilles en mazurka’s.
De mannen van Sin City Seven proberen op ongedwongen wijze, met passie en enthousiasme de traditionele jazz-stijl te doen voortleven daarbij geïnspireerd door de fantastische trad-jazz-vertolkingen van de “New Black Eagles Jazzband” uit Boston.

 

Voor meer info zie het programma op deze website of de nieuwsbrief die regelmatig verstuurd wordt. Wilt u worden opgenomen in de mailinglist van deze nieuwsbrief laat dit dan even weten via een e-mailtje (bartschuurmans@ziggo.nl).